Startpagina.

Edwig Boeykens - de schrijver -

Edwig Boeykens begon vijftien jaar geleden met het houden van Nishikigoi, of kortweg Koi. Deze Japanse kleurenkarpers kunnen uitgroeien tot ware jumbo’s van meer dan één meter. De schrijver was één van de koipioniers op het Europese vasteland en studeerde de volgende jaren biologie, microscopie, filtertechnieken en bacteriënleer. In 1992 was hij één van de grondleggers van de eerste koivereniging in België.

In 1993 ondernam hij een studiereis naar Engeland, op zoek naar een professionele vijverbouwer. Gedurende het hele jaar 1994 bouwde hij met man en macht aan drie koivijvers, voorzien van de laatste ontwikkelingen op filtergebied. Het bereikte resultaat liet geen hobbyist onberoerd. Tijdens het jaar ’95 stelde hij zijn vijvers open voor het publiek en organiseerde studiedagen voor veel beginnende liefhebbers. Zijn pionierswerk werd in datzelfde jaar overgenomen door meer dan veertig aspirant vijverbouwers.

Tussen 1992 en 1996 ondernam hij verschillende reizen naar het Niigatagebergte in Japan, de geboortestreek van de koi. Tijdens een van deze reizen begon hij aan zijn eerste boek dat hem meer dan drie jaar in de ban hield. Na het compacte naslagwerk ‘Koi Trilogie’ schreef hij in opdracht voor een Nederlandse uitgever ‘Koi als gezelschapsdier’ en tegelijkertijd begon hij aan het tweede deel van de trilogie: ‘Koi & Co’.

Vanaf 1996 reisde Edwig Boeykens tweemaal per jaar naar Japan en verkende het grootste eiland van Japan, Honshu, van noord naar zuid. De kennis die hij opdeed reflecteert zich in zijn woning die ingericht is in Japanse stijl en de Japanse tuin die de koivijvers omringd en waaraan tien jaar is gewerkt. Zijn reisindrukken en koiverhalen verschijnen in verschillende tijdschriften in binnen- en buitenland en zijn hobby is intussen uitgegroeid tot een levenswerk.


www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help