Startpagina.

KOI2000 - Hilvarenbeek 2004
Hilvarenbeek 2004
Overzicht show's en beurzen

 

 

Hilvarenbeek 2004 - KOI2000.


14, 15 en 16 mei 2004.

 De tweede koishow van het jaar is achter de rug. Koi2000 verkoos de Beekse Bergen als nieuwe locatie voor zijn show. De toekomst zal uitwijzen of dit een goede beslissing was of niet.

De weergoden waren koi2000 gunstig gezind en een buitenlocatie brengt toch altijd meer sfeer dan een show in één of andere hal. 78 standhouders stelden hun producten aan de vele bezoekers voor. Ik heb ook weer tientallen prachtige koi mogen aanschouwen welke in prachtige blauwe polyesterbakken werden tentoongesteld. Toch spijtig dat er ook dit jaar geen mechanisch filter op de showvaten werd aangesloten. Daardoor drijft er nogal wat 'afval' in het water en ziet de kleur van het water er echt niet proper uit. Waterverversingen en zeoliet verhelpen wel de vorming van ammoniak maar voorkomen niet dat er toch allerlei zaken in het water rondzweven.

Het algemene niveau van de tentoongestelde koi was wat minder dan vorig jaar maar de show kende een prachtige winnaar. Drie weken gelden werd deze kohaku nog Mature Champion op de Duitse Interkoi maar vandaag regeerde deze kohaku als een koning over zijn koninkrijk. Vol verwachting kijken wij uit naar de confrontatie in Arcen met andere toppers.

Door een crash in het computerprogramma, van koi2000, dat de uitslagen weergeeft waren wij zondagavond nog niet in het bezit van de volledige uitslag waardoor we enkel de prijzen weergeven waar we zeker van zijn.

De koiwedstrijd.

Koi- en vijvercentrum Spies koos ervoor om op deze show enkel vissen in te zetten in klasse 1. Dit leverde maar liefst 4 eerste en 2 tweede prijzen op. Klasse 1 zijn koi tot 25 cm.

  • Showa 1e en 2e prijs
  • Kohaku 1e prijs en tevens de beste koi in klasse I over de gehele show
  • Goshiki 1e prijs
  • Hariwake en Yamato respectievelijk 1e en 2e prijs

    Kohaku(Grand Champion), Sanke(Baby Champion) en Kindai showa(Supreme Champion)

  • www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

    Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help