Startpagina.

Waterkwaliteit
Wat is water?
pH-waarde.
KH-waarde.
GH-waarde.
Ammonium & ammoniak.
Nitriet.
Nitraat.
Zuurstofgehalte.
Fosfaten.
IJzer.
Watertemperatuur.
Chloor en chloramine.

Waterproblemen

Nieuwe vijvers.
Groen of troebel water.
Draad en slijmalgen.


 

KH-waarde.


Wat is de KH-waarde?

  De KH-waarde geeft de carbonaathardheid of zuurcapaciteit aan. En van de belangrijkste eigenschappen van de carbonaathardheid is het 'bufferen' van zuur. Een voldoende hoge KH-waarde van het water voorkomt de toename van zuren.

Carbonaat ontstaat wanneer vrij CO2-gas zich verbindt met calsium. Wanneer de micro-organismen in uw vijver gezond zijn en voldoende CO2 produceren en er ook calsium (GH-waarde) aanwezig is, zal de carbonaathardheid (KH-waarde) stabiel blijven of zelfs lichtjes stijgen. Dit is een gunstig ontwikkeld milieu.

Een te geringe activiteit van de micro-organismen en/of een te lage GH-waarde zorgt voor een dalende KH-waarde. Dit noemen we stagnatie.

De KH-waarde heeft direct invloed op de pH-waarde. Is de KH-waarde te laag, dan kan de pH-waarde snelle schommelingen vertonen. Als u ervoor zorgt dat de KH-waarde minstens 5 is, blijft de pH-waarde stabiel. Uw vissen zijn u het meest dankbaar als u de KH-waarde op 8 weet te brengen.


De KH-waarde!

De ideale KH-waarde voor koi ligt boven de 5.De KH-waarde aanpassen.KH plus van Perfect Pond

Een lage KH-waarde benvloedt de zuurtegraad van het water (pH) en verstoort zo de levensomstandigheden van uw vissen. Een te hoge KH kan met pH-min omlaag gebracht worden. Een goede KH in combinatie met een goede pH bevordert de zuurstofplantengroei.


1000gram KH-plus verhoogt 12000L water met 3 4KH.


Regelmatig controleren.www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help