Startpagina.

Quarantaine
Quarantaine
Koi en quarantaine
Quarantainetank
Hospitaaltank
De duurtijd in quarantaine 

Koi en quarantaine.


Quarantaine.

  Bij de aankoop van koi dien je enkele simpele maar noodzakelijke regels te respecteren om alle problemen tot een minimum te beperken. De meeste koiliefhebbers bezoeken verschillende handelaars en kopen het jaar rond koi. Telkens worden er nieuwe vissen in hun vijver of in het beste geval hun quarantainetank geplaatst. Door telkens nieuwe vissen bij te zetten blijf je het risico uitdagen omdat er telkens nieuwe ziektekiemen kunnen overgedragen worden.


Enkele regels voor het plaatsen van koi in quarantaine.
Beperk je aantal aankopen tot 1 of 2 per jaar.

Bij tosai of éénjarigen is het onmogelijk om deze bij de handelaar te laten en zal je deze zelf moeten quarantaineren. Tosai koop je best in het midden van de zomer maar aangezien de nieuwe leveringen in maart of april bij de handelaar aankomen kunnen we niet wachten tot het hartje van de zomer omdat dan de mooiste exemplaren reeds verkocht zijn. Koop daarom het aantal nieuwe koi in éénmaal en plaats deze thuis in quarantaine voor minstens 3 maand. (mijn koi blijven minstens 1 jaar in quarantaine) Op het einde van de zomer kan je deze vissen dan naar de vijver overbrengen en kan van de uitverkoop op het einde van het seizoen profiteren om terug enkele exemplaren aan te kopen.

Bij grotere koi, welke verkocht worden vanaf eind november, kan je de vissen meestal bij de handelaar laten tot hun quarantaineperiode er op zit. Toch opteer ik er hier ook voor om deze thuis nog minimaal 3 maanden in quarantaine te laten doorbrengen.


Kort samengevat :
  • Koop bij één handelaar je koi.
  • Beperk het aantal maal dat je koi koopt tot 1 of 2 maal per jaar.
  • Zorg dat je quarantainetank is aangepast aan de hoeveelheid en de grootte van de koi.
  • Plaats nooit vissen bij in de quarantainetank.
  • Gebruik nooit materiaal van de quarantainetank in je vijver zonder het goed te ontsmetten. (netten, filtermateriaal, bowl, emmers)
  • Zorg dat de koi in je quarantainetank geen last hebben van stress. [ Meer info over stress ]
  • Desinfecteer je handen na het plaatsen van de koi in quarantaine.


  • www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

    Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help