Terug naar homepage!
Bezoek de website van Dino in Breda.
Bezoek de website van De Hof-Leverancier.
Bezoek de website van Robert Knops.
Bezoek de website van Aqua-Hobby.
Bezoek de website van Koi- en vijvercentrum Spies.

Lente

De lente voorbereiden


Zomer

Kleurvoeding


Herfst

De herfst voorbereiden


Winter

De winter voorbereiden
Winteraanzuiging

 

 

Seizoensgebonden activiteiten in de lente.


 De lente voorbereiden

We gaan de vijver voorbereiden op een veelbelovend koiseizoen.
De eerste zonnestralen verschijnen weer aan de hemel. Tijd om onze vijver voor te bereiden op een veelbelovend koiseizoen. Enkele aankooptips voor uw koi en vijver.

1/ Eten voor uw koi: Heeft u ‘wheatgerm’ in huis om met een lichtverteerbare voeding te beginnen? Heeft de voeding die u koopt een vervaldatum op de verpakking? Indien niet, verander dan van merk. Heeft u al zomervoeding besteld? Een goede en gevarieerde mengeling zal uw vissen doen blinken van gezondheid. Bespaar dus niet op kwaliteit. Gooi de oude voeding van vorig jaar in de vuilbak. Het heeft al zijn voedingswaarde verloren.

2/ Een anti-algen product: Omdat u het bij de hand zou hebben vooraleer de algen meester zijn in uw vijver. Koop een product dat niet te agressief is. Kopersulfaat mag daar niet in voorkomen.

3/ Vernieuwing van de U.V. lampen: Omdat de lampen nog branden wil dit niet zeggen dat ze nog actief zijn tegen groen water. De meeste lampen hebben een levensduur van 1 jaar. Het is dus tijd om de U.V. eenheid na te kijken. Reinig voorzichtig de kwartsbuis, vervang de lamp, wrijf de sluitrubbers in met silicone en test het toestel. Opgelet voor uw ogen!!!!

4/ Reinig uw filterlijn volledig: Voorfilters van uw pompen reinigen, vortex leeglaten en uitspoelen(vijverwater). Tweede week reinigen van de andere filterkamers.

5/ Niet noodzakelijk maar erg handig: Overweeg of u dit seizoen geen microscoop zou aanschaffen.


Veel vijverplezier.

www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help