Startpagina.

Algemeen
Geschiedenis
Anatomie van de koi
Vijvers
Filtersystemen
Waterkwaliteit
De aankoop
Het voederen
Kweken
Ziekten
Koisoorten
Tentoonstellen van koi

Informatie

Tategoi
Quarantaine
De microscoop
Bezoek enkele kwekers
Bonsai
Tuinbonsai
Japan
Koiboeken


Extra

Artikelen
Woordenboek
Test je koi kennis
Kies de foto v/d maand
Verenigingen
Seizoensgebonden
Info over deze site
Adverteren op deze site
Links

 

 

Koi verenigingen.


Doel.

  Bijna alle koiverenigingen hebben net als www.dekoi.info tot doel om de koihobby te promoten. De meesten doen dit door middel van een prachtig koiblad dat 4 tot 6 maal per jaar verschijnt.

Koi@Home
De koi- en vijverhobby evolueert constant. De meeste veranderingen komen vanuit professionele bedrijven welke door hun jarenlange ervaring steeds nieuwe en betere producten op de markt brengen. Koi@Home wil zijn leden begeleiden en sturen naar de beste oplossingen welke op dat moment worden aangeboden.

Koi@Home zal op regelmatige tijdstippen op officiële of informele manier contact houden met zijn leden en sponsors. Hierdoor blijven wij op de hoogte wat er leeft bij de hobbyist en professionel en kunnen we samen streven naar dat ene gezamenlijke doel, elk jaar meer en meer mensen in contact brengen met de zwemmende juwelen van de vijver.

De maatschappij evolueert voortdurend. Nieuwe media dienen zich constant aan zoals, GSM, internet, e-mail,…. De komende jaren wordt dit rijtje uitgebreid met ‘digitale TV’ of met andere woorden, TV via internet. Tegenwoordig heeft elk respectabel bedrijf zijn eigen website. De komende jaren zullen we evolueren naar verdere ontwikkelingen in het gebruik van het internet, denken we maar aan bankzaken, winkelen, studie, belastingaangifte, enz… Maar wellicht de belangrijkste en grootste doorbraak zal er komen met de start van de UMTS-verbinding waardoor het mogelijk is om beelden in topkwaliteit door te sturen naar elke computer waar ook ter wereld.

Koi@Home heeft nu reeds de nodige stappen gezet om zijn leden van de nodige beelden te voorzien. Kijk via onderstaande link even rond op onze site zodat u zelf de meerwaarde van deze vereniging kan ontdekken. Alle nieuwe en bestaande leden maken kans op een exclusieve reis naar Japan, de geboorteplaats van onze zwemmende juwelen.Nishikigoi Vereniging Nederland
De Nishikigoi Vereniging Nederland (NVN) streeft het welzijn van Koi na. Zij voorziet haar leden van alle informatie, die nodig is voor het succesvol bedrijven van de koihobby. Zes maal per jaar ontvangen leden ons full colour magazine KOI dat boordevol staat met interessant nieuws, tips voor de aanleg van vijvers, de laatste filtertechnieken, Dokter Koi, vijver- en koidealerbezoeken enz. In binnen- en buitenland is het een begerenswaardig naslagwerk. De Koi-hobby is zeer boeiend maar eerlijk gezegd niet zo eenvoudig. De vijveraanleg is anders dan van een natuurvijver. Er worden hoge eisen gesteld aan de filterinstallatie; een goede waterkwaliteit is namelijk van groot belang om gezonde Koi te houden.

De NVN organiseert overal in den lande leerzame lezingen over allerlei aspecten van de koi-hobby. Er zijn enkele keren per jaar koiveilingen waar leden vissen kunnen kopen en verkopen door middel van het biedsysteem. U kunt een beroep doen op ons HALO-team. Deze, door speciale scholing opgeleide, hobbyisten kunnen leden met raad en daad bijstaan bij vragen en problemen.

Ook kunt u als lid van de NVN deelnemen aan het KRS (Koi Registratie Systeem) . Een systeem waarbij een koi een unieke chip geïnjecteerd krijgt. Dit om diefstal tegen te gaan.

Last but not least. In het 4de weekend van Augustus organiseert de NVN de Nederlandse Koi Dagen. Deze wereldberoemde happening is het grootste Koi-evenement ter wereld. Tijdens deze dagen, in de kasteeltuinen te Arcen, vindt de Holland Koi Show plaats waarbij honderden koi vanuit heel Europa hun kleurenpracht tonen aan de tienduizenden bezoekers en de internationale jury. Verder tonen vele (inter)nationale handelaren u de nieuwste materialen voor de hobby. De koi-liefhebber kan hier zijn hart weer helemaal ophalen.De Vlaamse Koi- en vijvervrienden.
De abonnees ontvangen elke twee maanden een kleurenmagazine. Een magazine bestaande uit 96 pagina's, geeft u uren leesplezier. Diverse onderwerpen komen aan bod en worden beschreven in de ruimste zin van het woord. De artikels zijn meestal onpartijdig en worden objectief benaderd door een team van gerenommeerde schrijvers.

Naast de koi, wordt ook zijn biotoop besproken, de natuurvijver, pathologie, dieren in de vijver, de Japanse tuin, de bonsai, artikels van liefhebbers, nieuwe producten en vijvermaterialen, reisverslagen van koi-liefhebbers uit binnen- en buitenland, koi-shows...

Daarnaast proberen wij op de hoogte te blijven van het reilen en zeilen in de koi-wereld en brengen vaak een bezoekje aan een handelaar of een liefhebber.

Enkele namen van medewerkers: Marc Noelanders - bonsai grootmeester Maarten Lammens Luc Warnier - diverse onderwerpen Edwig Boeykens - diverse onderwerpen Andre Billiet - koi-bespreking Tal van internationale medewerkers
KOI 2000
KOI 2000 is een vereniging vóór en dóór koihobbyisten met als doel om meer mensen met de koihobby te laten kennismaken en de mensen die deze bijzondere hobby reeds ontdekt hebben te ondersteunen. Ondersteuning van de leden gebeurt door het organiseren van lezingen, cursussen en workshops en door het geven van adviezen via de helpdesk.Speciale aandacht vragen we hier voor ons fullcolor, 116 pagina’s dikke verenigingsblad. Dit blad draagt niet toevallig de naam Koi Wijzer. Middels de artikelen wijzen wij de weg binnen de koihobby en reiken wij de kennis aan om de hobby op een hoger niveau te beoefenen. Het blad verschijnt vier keer per jaar en behandelt op duidelijke wijze o.a. nieuwe producten, vijvers en tuinen van leden, reisverhalen, tips van leden en medische en technische onderwerpen. Koi Wijzer brengt u veelal als eerste op de hoogte van al het koinieuws! Kortom, het is een blad dat niet alleen veel leesplezier biedt, maar ook als waardevol naslagwerk niet mag ontbreken.
www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help