Startpagina.

Koisoorten
Alle klassen

Kohaku
Sanke
Showa
Bekko
Utsurimono
Asagi
Shusui
Koromo
Kawarimono
Hikarimono
Hikari-Utsurimono
Hikarimoyo-mono
Tancho
Kinginrin
 

Bekko.


Familie van Taisho Sanke.

 Bekko zijn niet-metaalkleurige koi die geel, rood of wit zijn met sumi-vlekken op het lichaam. Bekko worden dikwijls verward met Utsuri; maar Utsuri zijn zwart met gele, rode of witte vlekken. Men kan eigenlijk stellen dat een Shiro Bekko een Sanke is zonder hi. De sumi-vlekken moeten uiteraard mooi vol zwart zijn. De vinnen van de Bekko mogen wit zijn of sumi-gestreept.

De tekening.

 De tekening op de Bekko is eenvoudig. De kleine sumi-vlekken zijn over het ganse lichaam verdeeld. Op de kop van de Bekko mag geen sumi aanwezig zijn en de kleur op de kop moet gelijk zijn aan deze van de rest van het lichaam. Sumi-vlekken die op kleine puntjes lijken worden als niet mooi ervaren. Bij een Bekko is het algemeen beeld belangrijker dan het al of niet juist zitten van een bepaalde vlek.


                     
     Aka Bekko                        Shiro Bekko                       Ki Bekko     

Aka Bekko : dit is een rode koi met zwarte vlekken. Aka Bekko met een mooi rode kleur zijn zeer zeldzaam. Meestal is de kleur dan ook eerder oranje getint.

Shiro Bekko : worden dikwijls verward met Shiro Utsuri. De vis moet een sneeuwwitte huid hebben en zowel op de kop als de rest van het lichaam. Doitsu Shiro Bekko zijn zeer prachtig als ze geen grote doitsu-schubben op de rug hebben.

Ki Bekko : dit is een gele koi met zwarte vlekken. Ki Bekko worden dikwijls verward met Ki Utsuri.  SHOWA               Terug naar alle soorten.               UTSURIMONO 


www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help