Startpagina.

Koisoorten
Alle klassen

Kohaku
Sanke
Showa
Bekko
Utsurimono
Asagi
Shusui
Koromo
Kawarimono
Hikarimono
Hikari-Utsurimono
Hikarimoyo-mono
Tancho
Kinginrin
 

Tancho


Het "vlaggeschip" onder de koi.

  De Tancho wordt in Japan zeer gewaardeerd vanwege de overeenkomst met de Japanse vlag. Tancho betekent 'rode vlek op de kop' en de benaming is afkomstig van de nationale vogel van Japan (de Tancho kraanvogel) welke een rode ronde vlek op zijn kop heeft. Tancho zijn ook buiten Japan zeer gegeerd vanwege zijn eenvoudige schoonheid. Eenvoudig wil niet zeggen simpel om te kweken. Het is duidelijk dat het kweken van een perfecte Tancho grote moeite kost.

De tekening.

  Het opvallenste kenmerk van de Tancho is de hi-vlek op de kop. De rest van het lichaam mag absoluut geen hi-vlekken hebben. De hi-vlek moet in het midden van de kop zitten en mag niet over de ogen vallen. Vissen met een perfect ronde vlek worden het hoogst gewaardeerd. Meestal bezit een Tancho andere vormen; zoals een ovaal, ruit of hartvormige vlek. Het lichaam moet sneeuwwit zijn en overal dezelfde intensiteit hebben. Dikwijls komt men Tancho tegen waarvan de kop of het lichaam eerder roosachtig is.

Japanse schoonheid.


           
       Tancho              Tancho Showa        Tancho Sanke        Tancho Asagi

Tancho : dit is de klassieke Tancho. Volledig wit met een rode ronde vlek op de kop.

Tancho Showa : hebben de tekening van de Shiro Utsuri plus een rode ronde vlek op de kop.

Tancho Sanke : hebben de tekening van de Shiro Bekko plus een rode vlek op de kop.

Tancho Asagi : de rode Tancho-vlek kan op iedere andere vis voorkomen. Op de foto zien we ze bij de Asagi.  HIKARIMOYO-MONO        Terug naar alle soorten.        KINGINRIN 


www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help