Startpagina.

Koisoorten
Alle klassen

Kohaku
Sanke
Showa
Bekko
Utsurimono
Asagi
Shusui
Koromo
Kawarimono
Hikarimono
Hikari-Utsurimono
Hikarimoyo-mono
Tancho
Kinginrin
 

Hikarimoyo-mono


Een soorten coctail?

  Deze categorie omvat alle andere metaal gekleurde koi, die niet in de Hikarimono- of Hikari Utsurimono klasse vallen. Koi uit de Hikarimoyo-mono groep zijn ontstaan uit een kruising van een Purichina Ogon en eender welke andere soort behalve Utsuri. Vooral de Doitsu vissen kunnen adembenemend mooi zijn. Yamatonishiki, Kujaku en de Hariwake koi zijn het meest bekend.

De tekening.

  Hikarimoyo-mono hebben allemaal een metaalachtige onderkleur (meestal wit) waarop alle andere kleurenvlekken aanwezig kunnen zijn. Bij de beoordeling gaat men de koi altijd in zijn geheel bekijken. Het al of niet hebben van een bepaalde vlek op een bepaalde plaats maakt niet zoveel uit. Algemeen genomen mogen op de kop geen vlekken aanwezig zijn maar dit wordt niet als een ernstig minpunt aanzien.

Pure klasse.


           
       Kujaku               Yamatonishiki         Doitsu Kikisui         Sakura Ogon

Kujaku : De Kujaku is ontstaan uit Shusui, Hariwake en Matsuba. Een Kujaku is een (doitsu) platinumkleurige koi met hi-vlekken. Op de schubben ligt het denneappelmotief van de Matsuba.

Yamatonishiki : is een metaalkleurige Sanke waarvan vooral de Doitsu inddrukwekkend mooi zijn.

(Doitsu) Kikisui : betekent 'waterchrysant' en is een (doitsu) platinumkleurige Kohaku.

Sakura Ogon : is een Kohaku met een metaalkleurige glans.
              
  Doitsu Kujaku   Yamabuki Hariwake   Orenji Hariwake    Hariwake

Doitsu Kujaku : Een Doitsu Kujaku is een platinumkleurige koi met hi-vlekken en alleen sumi op de schubben van de rug en zijlijn.

Yamabuki Hariwake : is een zilverkleurige koi met metaalachtige gele vlekken. De vlekken mogen echter niet op de kop voorkomen.

Orenji Hariwake : is een zilverkleurige koi met metaalachtige oranje vlekken. De vlekken mogen normaal echter niet op de kop voorkomen maar dat is een kwestie van smaak natuurlijk.

Hariwake : hebben twee metaalachtige kleuren : platinum en oranje of goud. De vlekken van de getoonde koi is een mengeling van de twee andere.  HIKARI-UTSURIMONO        Terug naar alle soorten.        TANCHO 


www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home  Adverteren  Info  Gebruiksvoorwaarden  Advisor  Help