Startpagina.
Algemeen
Filtersystemen
Voorfilter
Meerkamerfilter
UV-lamp
Beadfilter
Zandfilter
Skimmer
Showerfilter

Filtermedia
Aquamatten
Bacteria House
Borstels
Honingraat
Japanse matten
Losse filtermedia
Nylon matten
Ozonfilter
Poreus gesteente
PPC filtermatten
Zeoliet en actieve kool


Filtermedia.
Aquamatten.
Aquamatten behoren tot de tweede fase in het filterproces, de biologische filtratie, aquamatten gaan het water zuiveren van kleiner organisch vuil door het huisvesten van ontelbare micro-organismen.

Werking :
Aquamatten worden voornamelijk gebruikt in de vijver om de helderheid van het water te verbeteren. Volgens de fabrikant gebeurt dit al enkele weken na de plaatsing. Op de slierten kan zich een optimaal bacterieleven ontwikkelen en dat zorgt voor een natuurlijke filtering van het vijverwater.


De eerste foto is juist na plaatsing; de tweede foto is genomen na 60 dagen.


De plaatsing :
In tegenstelling tot de meeste filtermedia welke in de filter geplaatst worden, plaatst men aquamatten rechtstreeks in de vijver.

Het rechtstreeks plaatsen van de matten in de vijver zorgt voor een storend element in het water. Daarom zien we het gebruik van aquamatten eerder in een natuurlijke vijver dan in een 'echte' koivijver.

In een natuurlijke vijver zien wij aquamatten als een nuttig en decoratief element. Het biedt vissen bescherming tegen fel zonlicht en er vormt zich tevens een laag biomassa die als aanvullend voer door de vissen erg wordt gewaardeerd.


Aquamatten
Het onderhoud :
Onderhoud is in principe niet nodig omdat dit door de micro-organismen die zich op de slierten ontwikkelen wordt gedaan, vissen 'grazen' aan de slierten alsook klein waterleven.

Bij sterke vervuiling kunnen zij ook uit de vijver genomen worden en met de hand schoongemaakt worden. Dit is niet aan te raden of dient zeer voorzichtig te gebeuren omdat men anders de bacteriekolonie verminderd of verwijderd.

Aquamatten worden nooit als enige fitratie in een vijver gebruikt maar altijd in combinatie met een bestaand conventioneel filtersysteem.


Het materiaal :
Aquamatten zijn een compleet milieuvriendelijke oplossing. De in aquamatten gebruikte polymeren zijn biologisch afbreekbaar. Er zijn geen bindmiddelen of schadelijke stoffen in gebruikt en er kan niets in het water lekken.

Aquamatten hebben een balastgedeelte van ingepakt gewassen grind waardoor ze mooi op de bodem blijven liggen.
www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home     Adverteren     Info     Gebruiksvoorwaarden     Advisor     Help

Copyright © dekoi & devijver.info.   Designed by Advisor Internet Solutions