Startpagina.
Algemeen
Filtersystemen
Voorfilter
Meerkamerfilter
UV-lamp
Beadfilter
Zandfilter
Skimmer
Showerfilter

Filtermedia
Aquamatten
Bacteria House
Borstels
Honingraat
Japanse matten
Losse filtermedia
Nylon matten
Ozonfilter
Poreus gesteente
PPC filtermatten
Zeoliet en actieve kool


Filtermedia.
Honingraat.
Honingraat of ook wel bioblokken genoemd worden als overgang tussen de eerste en tweede fase van de filter gebruikt. De eerste fase bestond uit een mechanische filtratie of het verwijderen van grof vuil. De tweede fase is een biologische filtratie en gaan we het water zuiveren van het kleinere organische vuil.

De werking :
Bioblokken worden zowel als mechanische filtratie als biologische filtratie gebruikt. Ze hebben 'niet' tot doel een laatste stap te zijn in het zuiveren van water door het tegenhouden van de nog kleinere vuildeeltjes maar zijn gemaakt voor denitrificatie.

De plaatsing :
Zoals we reeds aangaven worden bioblokken geplaatst direct na de voorfilter.

Bioblokken zijn samengesteld uit gestructureerde platen. Ze zijn bij voldoende dikte vormvast en zelfdragend waardoor er geen rooster in de filterkamer moet voorzien worden.

Bioblokken worden aangeboden in blokvorm en het design is aangepast voor filters met vierkante vormen.


Het materiaal :
Bioblokken zijn meestal gemaakt uit PolyPropyleen wat een basismateriaal van plastiek is. Het materiaal is ook zeer licht waardoor het makkelijk te hanteren is.Het onderhoud :
Bioblokken scoren het best op waterdoorstroming, wat wil zeggen dat zij niet snel de neiging hebben tot dichtslibben. Toch dienen zij zeer goed onderhouden te worden omdat anders het filterent vermogen sterk afneemt en het reinigen bijna onmogelijk wordt doordat het vuil moeilijk te bereiken is.

Bij een goed gebouwde filter zal de voorfilter de bioblokken ontlasten van zoveel mogelijk organisch vuil toch raden wij aan om wekelijks enkele emmers vijverwater door de gestructureerde platen te gieten om de grootste vuildeeltjes met waterkracht weg te spoelen.www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home     Adverteren     Info     Gebruiksvoorwaarden     Advisor     Help

Copyright © dekoi & devijver.info.   Designed by Advisor Internet Solutions