Startpagina.
Algemeen
Filtersystemen
Voorfilter
Meerkamerfilter
UV-lamp
Beadfilter
Zandfilter
Skimmer
Showerfilter

Filtermedia
Aquamatten
Bacteria House
Borstels
Honingraat
Japanse matten
Losse filtermedia
Nylon matten
Ozonfilter
Poreus gesteente
PPC filtermatten
Zeoliet en actieve kool


Meerkamerfilters.
Inleiding.
Meerkamerfilters of multichambers zijn meestal rechthoekige filters en worden in vele maten en soorten aangeboden. Het is belangrijk wanneer men de verschillende modellen onderling gaat vergelijken dat men goed let op het materiaal waaruit deze zijn gemaakt.

De werking :
De grootte van de filterkamers is van groot belang voor een goede filtratie. Filters met 5 of 6 kamers werken minder efficiënt dan filters van dezelfde grootte met 3 kamers. Het water zal in de filter met grotere kamers een langere contacttijd hebben tussen de filtermaterialen en het te zuiveren water. Het debiet van de pomp moet in verhouding staan tot de filter! Men moet niet opteren voor een zo krachtig mogelijke pomp, elke filter heeft zijn optimale doorstroom tijd afhankelijk van de grootte van het filter . Bij de keuze van de pomp is dit, samen met de opvoerhoogte die de pomp zal moeten overwinnen van groot belang.
De keuze van de juiste pomp :
Algemeen wordt aangenomen dat de doorstroomtijd van het water in de filter om en bij de 15 tot 20 minuten dient te zijn. Dit betekent dat als uw filter 2000L water bevat je een pomp nodig hebt van 6000 tot 8000L per uur. In dit geval zou de keuze dus gaan naar een Aquamax 10000 met een debiet van 9000L. De keuze moet altijd gaan naar het type dat de uitgekomen waarde zeker aankan.

Door een speciaal ontwikkeld rotorsysteem is de Aquamax van Oase de ideale pomp om water naar de filter te pompen. In tegenstelling tot vele andere pompen, hoeft men bij deze pomp niet voortdurend de mand schoon te maken.

Met de PROMAX serie presenteert Oase een krachtige innovatieve pompenserie voor toepassing als beekloop of filtervoedingspomp. Bijzonder aan deze serie zijn de de twee, onafhankelijk van elkaar geregelde, motorunits. Deze bied de gebruiker de mogelijkheid extra watervolume in of uit te schakelen dat alles heel eenvoudig met behulp van de standaard bijgeleverde radiografische afstandbediening. Ideaal voor de winterperiode.


Aquamax 15000

Promax 20000

Promax 20000
(let op de twee motoren links en rechts)

Model :


Aquamax 2000
Aquamax 3500
Aquamax 5500
Aquamax 10000
Aquamax 15000
Promax 20000
Promax 30000
Maximum debiet L/min :

33
60
92
150
250
335
500
Stroomverbruik in Watt :

28
53
75
110
250
285
500
Maximum opvoerhoogte :

2m
1,6m
2,5m
3,4m
5m
3,4m
5m


De juiste filtermedia voor de filterkamers :
De best presterende meerkamerfilters hebben 3 tot maximum 4 filterkamers die gevuld worden van grof naar fijn. Er zijn honderden juiste combinaties. Wij zullen er enkele voorstellen.
Alle getoonde combinaties worden uiteraard vooraf gegaan door een vortex of UltraSieve om reeds het grove vuil te verwijderen.

Onderhoud :
Het grote voordeel van meerkamerfilters is dat alle filterkamers afzonderlijk kunnen gereinigd worden via geïntegreerde aflaten. Hun onderhoud is minimaal. Het volstaat de schuifkranen 2 à 3 maal per week gedurende enkele seconden te openen. Het erin bezonken vuil wordt zo verwijderd. De filtermaterialen in de kamers zelf hoeven slechts sporadisch (één of tweemaal per seizoen) gereinigd te worden. Het is aan tebevelen om de filterkamers nooit allemaal tegelijk maar met een minimum tijdsinterval van minstens één week te reinigen. Anders worden de nuttige micro-organismen onnodig vernietigt.
www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home     Adverteren     Info     Gebruiksvoorwaarden     Advisor     Help

Copyright © dekoi & devijver.info.   Designed by Advisor Internet Solutions