Startpagina.
Algemeen
Filtersystemen
Voorfilter
Meerkamerfilter
UV-lamp
Beadfilter
Zandfilter
Skimmer
Showerfilter

Filtermedia
Aquamatten
Bacteria House
Borstels
Honingraat
Japanse matten
Losse filtermedia
Nylon matten
Ozonfilter
Poreus gesteente
PPC filtermatten
Zeoliet en actieve kool


Filtermedia.
Poreus gesteente.
Poreus gesteente behoort eigenlijk ook tot de losse filtermedia zoals bioballen en flocor en worden dus ook in de tweede fase van de filter gebruikt. De eerste fase bestond uit een mechanische filtratie of het verwijderen van grof vuil. De tweede fase is een biologische filtratie en gaan we het water zuiveren van het kleinere organische vuil.

De werking :
Poreus gesteente behoort tot de biologische filtermaterialen en hebben niet enkel tot doel een laatste stap te zijn in het zuiveren van water door het tegenhouden van de nog kleinere vuildeeltjes maar zullen ook als huisvesting dienen voor de miljarden nuttige bacteriŽn, nodig voor het omzetten van schadelijke afvalstoffen (nitriet, nitraat) naar stoffen die niet of minder schadelijk zijn.

De plaatsing :
Zoals we reeds aangaven wordt poreus gesteente geplaatst in het tweede of derde filtergedeelte (zie meerkamerfilter) om het water te zuiveren van klein organisch vuil. Ze zijn verkrijgbaar als filtersubstraat in zakken van 25L.

Gletsjerrock wordt evenals gletsjersubstraat in de natuur gewonnen. Door de enorme poreusheid krijgt u gigantische aantallen nitrificerende organismen in uw biologische filter. Er is een rooster in de filterkamer nodig om de losse filtermedia te plaatsen.

We raden aan om deze filtermedia in netjes met voldoende grote gaten te doen alvorens deze in de filterkamer te plaatsen. Dit vergemakkelijkt het onderhoud omdat men dan zonder veel moeite de filtermedia uit de filterkamer kan halen.Het onderhoud :
De meeste poreuse gesteenten brokkelen naar verloop van tijd af. Gletsjerrock van Perfect Pond heeft ondanks zijn enorme poreusiteit een zeer vaste structuur en verpulverd daarom niet.

Losse filtermedia zoals gletjerrock scoren het best op waterdoorstroming, wat wil zeggen dat zij niet snel de neiging hebben tot dichtslibben. Toch dienen zij zeer goed onderhouden te worden omdat anders het filterent vermogen sterk afneemt en het water gewoon langs het gesteente stroomt.

Bij een goed gebouwde filter zullen voorfilter en mechanische filtering het biologische filterdeel ontlasten van zoveel mogelijk organisch vuil zodat de bacteriekolonie in een zuurstofrijke omgeving het nuttige afbraakwerk van afvalstoffen kan volbrengen.

Als algemene regel geldt dat men biologische filtermaterialen minder vaak schoon maakt zodat de bacteriekolonie op peil blijft. Wanneer blijkt dat met de loop der tijd toch teveel organisch vuil de biologische filtermaterialen belasten zal men voorzichtig en 1 filterkamer per keer dit biologische deel voorzichtig reinigen door het te spoelen met vijverwater.
Het materiaal:
Gletsjerrock wordt evenals gletsjersubstraat in de natuur gewonnen. Gletsjerrock van Perfect Pond heeft ondanks zijn enorme poreusiteit een zeer vaste structuur en verpulverd niet.

Gletsjerrock is zeer licht en drijft in de filterkamer.
www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home     Adverteren     Info     Gebruiksvoorwaarden     Advisor     Help

Copyright © dekoi & devijver.info.   Designed by Advisor Internet Solutions