Startpagina.
Algemeen
Filtersystemen
Voorfilter
Meerkamerfilter
UV-lamp
Beadfilter
Zandfilter
Skimmer
Showerfilter

Filtermedia
Aquamatten
Bacteria House
Borstels
Honingraat
Japanse matten
Losse filtermedia
Nylon matten
Ozonfilter
Poreus gesteente
PPC filtermatten
Zeoliet en actieve kool


Filtermedia.
Bacteria House.
Bacteria House behoort zoals de naam al doet vermoeden tot de groep van de biologische filtermaterialen. Dit filtermedium is door zijn poreuse structuur in staat om enorme hoeveelheden nitrificerende bacteriŽn te huisvesten.

De werking :
Zuiver en helder water wordt verkregen door de grote hoeveelheden nitrificerende bacteriŽn die zich huisvesten in Bacteria house media. Bacteria House heeft meer nuttige filteroppervlakte dan eender welk ander tot op heden gekend filtermedium. (met uitzondering dan van syporax maar dat was onbetaalbaar)

Ontelbare lange scheuren zorgen ervoor dat het water diep in de filtermedia kan doordringen. De verschillende grootte van de gaten en scheuren trekken op een schijnbaar electrostatische manier het vuil aan om het dan volledig af te breken.

De hoofdgrondstof van Bacteria House is simpelweg zand. Wit zand wordt gebruikt voor het vervaardigen van glas maar ook voor keramiek. De Bacteria House filtermedia worden verkregen doordat keramiek bij een temperatuur van boven 1300įC verkalkt.Het onderhoud :
Net zoals alle biologische filtermedia moet er met Bacteria House zeer voorzichtig omgesprongen worden als men het wil reinigen. Bacteria House hoeft 'nooit' gereinigd te worden als het gebruikt wordt in de showerfilter(zie filtersystemen). Bij gebruik in een meerkamerfilter kan het gebeuren dat deze eens moeten schoon gespoeld worden met vijverwater.

Het materiaal :
De eerste en laatste foto tonen Bacteria House in normale vorm; de tweede foto is een doorsnede van het Bacteria House filtermedium.
www.dekoi.info - Instellen als startpagina.

Home     Adverteren     Info     Gebruiksvoorwaarden     Advisor     Help

Copyright © dekoi & devijver.info.   Designed by Advisor Internet Solutions